Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan?

Je talenten inzetten voor duurzaamheid. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daar komt het nodige bij kijken. Bijvoorbeeld de vraag in welke omgeving jij je wilt inzetten. Het maakt nogal verschil of jij in je werk of in je privé actief wilt zijn voor een duurzame wereld. Ook belangrijk is welke rol jij in die omgeving vervult. Wat mag je wel en niet? En vervolgens ook de vraag: hoe geef je concreet vorm aan je inzet? Dit soort vragen gaan over de buitenkant van je inzet voor duurzaamheid.

Naast de buitenkant is er ook een binnenkant. Daarbij hoort bijvoorbeeld de vraag welke talenten je hebt om in te zetten voor duurzaamheid. Maar ook: door welke waarden laat jij je leiden? En: bij wie of wat voel jij je diepgaand betrokken? Je hart kan uitgaan naar ecologische, sociaal-culturele en/of economische vraagstukken. En tenslotte is er de vraag naar de bronnen die je inspireren om je (te blijven) inzetten voor duurzaamheid?

Als jij persoonlijk een bijdrage aan een duurzame wereld wilt leveren, dan komen bovenstaande vragen op enig moment aan de orde. Het spel  Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan? biedt je zicht op de antwoorden die jij hierop geeft.

 

Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan?