Spelworkshop

Spelenderwijs duurzaam – Een inspirerende spelworkshop

Het spel Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan?  is geschikt voor iedereen – jong en oud – die zich wil inzetten voor duurzaamheid. Je kunt het spel alleen, maar ook in tweetallen of een kleine groep spelen. Doe je dit dan ontdek je op een speelse manier hoe je je talenten (nog beter) kunt inzetten voor duurzaamheid.

Als je zicht wilt krijgen op hoe het spel Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan? in elkaar steekt, dan kun je in je eigen regio de spelworkshop Spelenderwijs duurzaam organiseren. Je ervaart dan hoe het is om het spel in een kleine groep te spelen. Bovendien krijg je zicht op hoe je het spel in jouw situatie kunt gebruiken. De spelworkshop wordt verzorgd door de bedenker van het spel, Gerard van Eck. Hij kent de mogelijkheden van het spel als geen ander. Zijn bedrijf Ecksplorer legt zich toe op het ontwerpen en begeleiden van trajecten, die mensen (in organisaties) helpen om zich innerlijk zó te ontwikkelen, dat ze een duurzame samenleving dichterbij brengen.

De spelworkshop Spelenderwijs duurzaam is al op diverse plaatsen in het land gehouden. De deelnemers waren steeds enthousiast over de vele manieren waarop het spel in de eigen situatie valt te gebruiken. In de spelhandleidingen staan 28 spelvarianten beschreven, maar er zijn nog meer varianten te bedenken. Bovendien is bijzondere deskundigheid over duurzaamheid niet nodig.

De spelworkshop Spelenderwijs duurzaam duurt een dagdeel. Jij zorgt voor:

  • geschikte ruimte
  • beamer en projectiescherm
  • koffie en thee
  • deelnemers die het spel in de eigen situatie (bijv. bedrijf, onderwijsinstelling, sociaal-maatschappelijke organisatie, levensbeschouwelijke organisatie, kerk, vereniging) willen gaan gebruiken
  • publiciteit
  • reiskostenvergoeding

Deelnemers aan een spelworkshop kunnen de spelbox Duurzaamheid: waar geef jij je talenten aan? tegen een gereduceerde prijs aanschaffen.

Mocht jij in je eigen regio de spelworkshop Spelenderwijs duurzaam willen organiseren, neem dan contact op via info@ecksplorer.nl. Er wordt dan een programma op maat gemaakt.